AZ FRT, a Ferencz Racing Technology 1989-ben alakult Kassán. A cég kis szériájú, precíziós gépalkatrészek gyártásával kezdte, egyedi megrendelések alapján gyártott pl. hidraulikus berendezésekhez és nyomdagépekhez alkatrészeket. Figyelem, hiba a sorban, vessző kell a cégtulajdonos szó után! A cégtulajdonos, autóversenyzői múltja miatt, már kezdetben is fontosnak tartotta, hogy cége versnyautó alkatrészek gyártását is rugalmasan el tudja végezni.

Az évek alatt fokozatosan háttérbe szorult a gépalkatrészek gyártása, közben a cég szinte teljes mértékben a versenyautó alkatrészek gyártására specializálódott. Ezen belül is különösen fókuszálva a futóművekre, kifejezetten a lengéscsillapítók gyártására, azok fejlesztésére, szervizelésére, és a futóműdinamikai beállítások háttérmunkáinak elvégzésére.

A saját gyártmány, az FRT mellett a cég foglalkozik több világszerte ismert márkájú lengéscsillapító javításával, beállításával, alkatrész ellátásával, mint pl. Öhlins, Sachs, Penske, Boss, Reiger, Proflex, Donerre, Fox, King.., melyeket jól ismerhetünk, a raliból, terep-raliból, pályaversenyekről, vagy az off-road versenyekről...